Kavitasyon sistemi, bölgesel yağlanma ve selülitle ultrason (ses dalgaları) yardımıyla çalışan , cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olur.
Kavitasyon sistemi, bölgesel yağlanma ve selülitle ultrason (ses dalgaları) yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olur. Bununla birlikte oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görülebilir. Sonraki seanslar haftada 2 seans, daha sonra haftada 1 seans olarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir. Tedaviyi desteklemek için, yağsız diyet, bol su içilmesi önerilir
Nasıl Uygulanır ?
Kavitasyon uygulaması başlamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2,5 litre su içilmesi gerekir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır. Kavitasyon Uygulaması, haftada bir yada iki seans olmak üzere, kişinin durumuna göre 8-10 seansta tamamlanır. Bir seans ortalama 40 dakika sürüyor. Kavitayon uygulaması yapılacak alandaki deriye jel sürüldükten sonra cihazın uygulama başlığı o alanda gezdirilmektedir. Kavitasyon işlemi tamamen ağrısızdır. Seans süresince kulağınıza ıslık gibi bir ses gelecek olup, tamamen zararsızdır. Seans sonrası idrarda koyulaşma gözlenebilir. Bu parçalanan yağların karaciğer ve böbreklerden atılımından kaynaklanmaktadır. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görülebilir. Sonraki seanslarda bu incelme tabiî ki azalarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir.
Kavitasyon tedavisini desteklemek için yağsız diyet, bol su içilmesi önerilir. Kavitasyon sonrası uygulanan lenf drenajı, parçalanan yağların atılımını hızlandırabilir, buda yaklaşık 1 hafta kadar sonra yağ ağırlığından kayıp olarak karşımıza çıkar.
Kavitasyonun farkı nedir?
Kavitasyonun diğer yöntemlerden en büyük farkı; uygulamaların ağrısız ve acısız olması, seanstan sonra hemen günlük yaşama devam edilebilmesi, uygulama yerlerinde herhangi bir morluğun söz konusu olmamasıdır.
Erkeklere de yapılabilir mi ?
Erkeklere uygulama rahatça yapılabilir. Bu sistemde erkek, kadın ayrımı yoktur.
Kavitasyon kurtulmak istenilen, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki kolay çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin selülit görünümünü azaltmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan güçlü bir sistemdir.
Kimlere yapılmaz?
Koroner kalp hastalığı, diyabet, kan koagülasyon disfonksiyon rahatsızlıkları olan kişiler.
Gebelik
Amaçlanan uygulama bölgesinde yara veya dermatit bulunması
Amaçlanan uygulama bölgesinde metal protez bulunması Akut veya kronik hastalıklar veya ciddi patolojik değişiklikler(kanser hastaları) yaşamış kişilere yapılmaz.
Kavitasyon

TEDAVİLER
