Sivilce izlerinin sağaltımı hem zor hem de uzun sürecek bir işlemdir. Bu nedenle sağaltımı yarıda bırakmayıp sabırlı olmayı gerektirir. Oluşmuş sivilce izlerinin sağaltımında, izlerin tipi ve derinliğine göre değişik sağaltım yöntemleri uygulanır.
Her yöntemin kendine göre üstünlükleri ve zayıf tarafları vardır. Bazen tek bir yöntemin yerine birkaç yöntemin bir arada kullanılması sonuçların daha iyi olmasını sağlar. Uygulanacak yöntemin seçilmesinde doktorun önerileri doğrultusunda hasta ile birlikte karar verilmelidir.
Sivilce İzlerinin Giderilmesinde Kullanılan Yöntemler
1. Fraksiyonel Lazer Tedavileri
- CO2 Fraksiyonel Lazer
- Erbium Fraksiyonel Lazer
2. Kimyasal Peeling
3. Dermalterapi-Dermaroller
4. PRP (Kök hücre ekstresi)uygulamaları
5. Dermabrazyon-Mikrodermabrazyon
6. Dolgu-Hyaluronikasit uygulamaları
7. Topikal Tretionin ( %0.05-1) uygulaması
Topikal Tretionin-Retinoidler
Topikal retinoidler, akne tedavisinde 1962 den beri kullanılmaktadır. Tretionin ilk kullanılan topikal retinoiddir. % 0.025, % 0.05, % 0.1. lik krem, % 0.025, % 0.01. lik jel, % 0.05, % 0.1 ve % 0.2.lik solusyon şeklinde 3 formulasyonu vardır. Topikal retinoidler prekürsör (öncü) lezyon olan mikrokomedonların oluşumunu önler, komedonların sayısını azaltır, antiinflamatuvar etki gösterir. Esas etkisi mikrokomedonları azaltarak yeni lezyon gelişimini önlemektir. Aknede kullanılan birçok retinoid tipi vardır: Tretinoin, adapalene, tazarotene izotretinoin, motretinid, retinaldehit ve beta retinoil glukuronid. Her birinin kimyasal yapıları farklı olup, farklı yollardan komedon ve mikrokomedon oluşumunu önlerler.
Kullanımı sırasında güneş ışınlarına duyurlılık artar, beraberinde etkin bir ğüneş ışınlarından koryucu ürünler kullanılmalıdır.
Akne İzlerinin Tedavisi

TEDAVİLER
